Lidl Slovenija | Preprosto več za vas
The browser is not supported
To display the website correctly, please use one of the following browsers.CautionPlease update your browser, if you proceed with this browser, your shopping experience might not be successful!

PODSTAVEK ZA VRČ

V gozdu ali bližnjem grmovju veje zlahka najdemo. Posebno tanke leskove šibe so imenitne za igro in ustvarjanje. Lesko poznamo po lešnikih, ki dozorijo proti koncu poletja. V trdi lupini se skrivajo slastna jedrca. Vendar na leskovih grmih zraste še nekaj užitnega. Spomladi lesko krasijo dolge rumene mačice, kačice ali klobasice. To so moška socvetja, iz katerih spomladi letijo rumeni oblaki alergenega peloda. Ta pelod prileti na manj opazne drobne ženske cvetove, da iz njih zrastejo lešniki. Mačice so sicer grenkega okusa, vendar so užitne! Lahko jih pomočite v čokolado ali pa si iz njih skuhate čaj.


Midva z Lucijo pa sva se danes igrala in ustvarjala z leskovimi palicami in vejicami. Sestavljala sva hiške za škrate, zidala stolpe in ustvarjala lestve za palčke. Na koncu pa sva izdelala še podstavek za vroč lonec. Ga boste izdelali tudi vi?

Za ogled PDF datoteke potrebujete Adobe Acrobat Reader.