The browser is not supported
To display the website correctly, please use one of the following browsers.CautionPlease update your browser, if you proceed with this browser, your shopping experience might not be successful!
    Brand Navigation
    1. Podpora kupcem
    2. O podjetju
    3. Informacije
    4. Zaposlitev
    5. Nepremičnine
    6. Boljši svet

    Znebite se maščobe: Vroče zračne friteze v uporabi

    Intenziven okus in hrustljavost ocvrte hrane sta nekaj posebnega. Vendar pa lahko prekomerno uživanje ocvrte hrane dolgoročno povzroči zdravstvene težave. Vendar to ne pomeni, da morate zdaj opustiti pomfrije, currywurst in podobno. Friteze brez maščobe lahko skoraj popolnoma posnemajo okus in teksturo hrane, ocvrte v olju – preprosto z vročim zrakom. Kako to deluje in katere prednosti ima cvrtje brez maščobe, pojasnjuje ta vodnik.

    Cvrtje brez maščobe: Zakaj?

    Hrustljave in okusne jedi brez maščobe – zahvaljujoč vroči zračni fritezi.

    Ocvrta hrana je priljubljena po vsem svetu. Vendar pa imajo jedi, kuhane v olju, tudi svoje slabosti. Po eni strani visok delež maščobe ocvrto hrano spremeni v pravo kalorijsko bombo, kar je težko uskladiti z uravnoteženo prehrano. Po drugi strani pa lahko zaradi nepravilnega ali previsokega segrevanja olja nastanejo škodljive snovi, za katere obstaja sum, da so rakotvorne. Pri cvrtju brez maščobe ali olja teh težav ni: predstavlja zdravo alternativo klasičnemu cvrtju. Poleg tega izgine značilen "vonj po pomfrijih", kar je še posebej v majhnih kuhinjah brez oken velik plus.

    Friteza brez maščobe: vroča zračna friteza

    Rešitev za cvrtje brez maščobe je vroča zračna friteza. V zadnjih letih so si ti majhni, priročni aparati pridobili vse večji delež trga s fritezami. Glede na okus in enostavnost uporabe se ne razlikujejo od svojih kolegov, ki uporabljajo olje.

    Olje kot nosilec okusa

    Tudi pri vroči zračni fritezi se ne bi smelo popolnoma opustiti maščobe. Žlica olja poskrbi za pravi okus, na primer pri porciji pomfritov.

    Prednosti

    V primerjavi s klasično fritezo in ventilatorsko pečico ima friteza brez maščobe več prednosti:

    • Skoraj brezmaščobna priprava jedi je bolj zdrava.
    • Odstranjevanje stare fritezne maščobe ni potrebno.
    • Čiščenje vroče zračne friteze je enostavnejše.
    • Vroče zračne friteze so zelo vsestranske – celo pico, torte ali kruh je mogoče pripraviti v njih.
    • Priprava je hitra in enostavna.
    • Zlasti pri manjših količinah ocvrte hrane je vroča zračna friteza hitra in energijsko prijazna alternativa pečici.

    Nasveti za nakup vroče zračne friteze

    Izbor vročih zračnih fritez je danes precej velik. Da bi našli ustrezen model, ki doseže kar najboljše rezultate in vam bo dolgo služil, je pri nakupu treba upoštevati nekaj vidikov:

    • Ročaj in zunanji ovoj morata biti iz materiala, ki je odporen na vročino.
    • Protizdrsna plast poskrbi, da se jedi ne primejo na vročo zračno fritezo.
    • Dodatki, kot so mešalni ročaj, vrteči ražnjič ali rešetka za žar, so uporabni, da fritezo brez maščobe uporabite za mnoge različne jedi.
    • Prostornina mora ustrezati predvideni uporabi: gospodinjstvo z enim članom potrebuje manjšo napravo kot družina s štirimi člani.
    • Za enostavno čiščenje naj bodo odstranljivi deli vroče zračne friteze primerne za pomivanje v pomivalnem stroju.