Lidl Slovenija | Preprosto več za vas
The browser is not supported
To display the website correctly, please use one of the following browsers.CautionPlease update your browser, if you proceed with this browser, your shopping experience might not be successful!

54 ZLATIH PRIZNANJ ZA KAKOVOST IZDELKOV NA LIDLOVIH POLICAH


Lidl Slovenija je tudi letos prejel več zlatih odličij za kakovost izdelkov s področja pekarstva, slaščičarstva in testeninarstva – tokrat je bilo nagrajenih kar 54 izdelkov, ki jih ponuja na policah svojih trgovin. Z zlatim priznanjem kakovosti nagrajeni izdelki so plod sodelovanja z našimi lokalnimi dobavitelji Don Don, Konditor, Mlinotest, Pečjak in Žito – z izdelki, kot so brezkvasni proteinski kruh, piškoti pariške rožice, žemlje in kajzerice, mini rogljički, ajdov kruh z orehi, kruh z drožmi, smo prepričali tudi najzahtevnejše kupce. Odličja podeljuje Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij pri Gospodarski zbornici Slovenije (GZS-ZKŽP).


Lidl Slovenija pa prepričljivo, že peto leto zapored ostaja tudi prva izbira na področju pekovskih izdelkih. Hvaležni smo, da smo njihova prva izbira pri nakupu pekovskih izdelkov.** (Ipsos, BrandTrack 2023, n=809)

V Lidlu Slovenija smo ponosni, da sodelujemo z odličnimi slovenskimi dobavitelji in na svojih policah v rednem programu pa tudi v okviru posebnih ponudb ponujamo izdelke odlične kakovosti. Da so izdelki res odlični, je potrdila posebna komisija, ki jo sestavljajo strokovnjaki s pekarskega področja. Večje število nagrajenih izdelkov iz Lidlove pekarne pa je le še dodatno priznanje, da je ponudba pekovskih izdelkov izvrstna. Sicer pa so nagrajeni izdelki zelo priljubljeni tudi med našimi kupci.


Pri senzoričnem ocenjevanju izdelkov za vsako kategorijo (kruh, pekovsko pecivo, fino pekovsko pecivo, keksi, testenine, sveže slaščice v hladni verigi) se v glavnem ocenjujejo oblika, videz, struktura, vonj in okus.


Ste vedeli?

• Izmed nagrajenih izdelkov so pri Lidlovih kupcih med top 5 izdelki po priljubljenosti: sirova štručka, ajdov kruh z orehi, drožnik, pica štručka in piškoti pariške rožice.

• V Lidlu Slovenija večino receptur izdelkov za Lidlovo pekarno razvijejo skupaj z dobavitelji.

• Kar nekaj nagrajenih izdelkov Lidl Slovenija izvaža tudi v druge države v Evropi. To sta italijanski kruh, ki polni Lidlove police na italijanskem trgu, v hrvaškem Lidlu pa sta na voljo koruzni kruh in orehova potička.

• Prava zvezda izvoza pa je med nagrajenci ajdov kruh z orehi, ki že od leta 2022 diši s polic Lidlove pekarne tako rekoč po vsej Evropi – vse od Italije, Hrvaške in Avstrije do Švice in Nemčije, priljubljen pa je tudi pri Lidlovih kupcih na Portugalskem, Španiji in celo na Kanarskih otokih.


Izvrstna kakovost za izdelke iz Lidlove pekarne

Med nagrajenimi pekovskimi izdelki domačih Lidlovih dobaviteljev so letos tako kruhi kot štručke pa tudi sladko in slano pecivo. Odličje so med drugim prejele najbolj priljubljene vrste kruhov, številne med njimi so bile večkrat nagrajene že v preteklosti, denimo bela štruca, Jelenov kruh, Koruzni kruh, mešani hribovc, Martinov kruh, italijanski kruh, kruh s semeni, in ajdov kruh z orehi.

Prav tako so odličja prejeli tudi nekoliko bolj posebni kruhi, denimo kruh roza oktober (pirin polnozrnat kruh), beljakovinski kruh, ovseni kruh z orehi, kruh z drožmi in koruzni kruh z drožmi ter brezkvasni proteinski kruh, je nedavno prejel tudi nagrado za najbolj inovativno živilo.

Z zlatim priznanjem so bili nagrajeni tudi bela žemlja, kajzerice, razne štručke (pirina, sirova, pica), orehova potička, mesni, jabolčni in skutin burek, hamburger bombetke, konopljin rogljič, orehova potica ter v pustnem času zelo priljubljena krof z mareličnim polnilom in čokoladni krof z borovničevim polnilom.


Text And Image Section


Kar 10 izdelkov z Jubilejnim odličjem

Letošnja novost pa so tudi jubilejna priznanja, ki potrjujejo dolgoročno kakovost izdelkov. Med Zvezdami odlične kakovosti, najdete na policah naše pekarne kar 9 takšnih izdelkov, ki že 5 let zapored prejemajo zlata priznanja, za odlično kakovost, med njimi so Jelenov kruh, hribovc mešani, italianski kruh, koruzni kruh, Martinov kruh, kruh s semeni, ajdov kruh z orehi, žemlja, pirina štručka in Pizza štručka.

Z zlatom nagrajene tudi slaščice

Zlato priznanje med svežimi slaščicami v hladni verigi so prejeli mini rogljički s polnilom pod blagovno znamko Confiserie Firenze, med keksi pa pariške rožice in orehovi rogljički pod blagovno znamko Naše nam paše.

 1. Odlični pekovski izdelek

  Odlični pekovski izdelek

 2. Izdelek iz testa odlične kakovosti

  Izdelek iz testa odlične kakovosti

 3. Odlična sveža slaščica

  Odlična sveža slaščica

 4. Testenine odlične kakovosti

  Testenine odlične kakovosti