Lidl Slovenija | Preprosto več za vas
The browser is not supported
To display the website correctly, please use one of the following browsers.CautionPlease update your browser, if you proceed with this browser, your shopping experience might not be successful!
 1. Cotton Africa

  Cotton Africa

  »Cotton made in Africa« je mednarodno priznan standard za trajno pridelavo bombaža v Afriki. Pobuda se pod to znamko od leta 2005 zavzema za varstvo okolja ter za boljše delovne in življenjske pogoje za male kmetovalce in delavce v obratih za čiščenje bombaža.

 2. Recycled plastik

  Recycled plastik

  Oblačila za prosti čas Crivit Ocean Bound Plastic, so izdelana iz reciklirane odpadne plastike, ki je bila med drugim zbrana na plažah in priobalnih območjih vzhodne Azije.

 3. Oznaka FSC

  Oznaka FSC

  Forest Stewardship Council® (FSC) je nedržavna neprofitna organizacija, ki spodbuja do okolja prijazno, družbeno odgovorno in donosno gospodarjenje z gozdovi. Zavzema se za ohranjanje naravnih gozdov in se bojuje proti krčenju gozdov za plantaže.

 1. Cradle2Cradle

  Cradle2Cradle

  S standardom so certificirani izdelki, kot je tekstil. Izdelki s certifikatom se ocenjujejo v petih kategorijah: vpliv materiala na zdravje, ponovna uporaba materiala, uporaba obnovljivih virov energije, ravnanje z vodo in družbena odgovornost.

 2. Standard GOTS

  Standard GOTS

  Z Global Organic Textile Standardom so označeni le tisti tekstilni izdelki, ki vsebujejo najmanj 70 odstotkov ekološko pridelanih naravnih vlaken. Vsi izdelki so sledljivi in jih je mogoče preveriti v javni zbirki podatkov.

 3. Oznaka STANDARD 100 by OEKO-TEX®

  Oznaka STANDARD 100 by OEKO-TEX®

  Za izdelčno oznako STANDARD 100 by OEKO-TEX® stoji neodvisen, mednaroden poenoten sistem za testiranje in certificiranje tekstila. V njegovem okviru se testirajo škodljive snovi, vključno s kemikalijami, ki so zakonsko prepovedane in pomenijo tveganje za zdravje.