Lidl Slovenija | Preprosto več za vas
The browser is not supported
To display the website correctly, please use one of the following browsers.CautionPlease update your browser, if you proceed with this browser, your shopping experience might not be successful!

Potrebujete idejo za izlet? Hana je poskrbela za kopico domisli, kako aktivno preživeti prosti čas v vseh letnih časih. Najpogosteje jo boste srečali na kolesu ali na smučeh.

 1. Ptujska gora

  Ptujska gora

  Ali ste že kdaj razmišljali o kolesarskem izletu na Ptujsko Goro? Ta slikovita vzpetina, ki se dviga nad starodavnim mestom Ptuj, ponuja čudovite razglede in priložnost za aktivno preživljanje prostega časa.

 2. Velika planina

  Velika planina

  Pot lahko na določenih mestih poljubno podaljšate ali skrajšate odvisno od vaše trenutne telesne pripravljenosti. Za tiste z več kondicije, lahko za začetek izberete tudi Kamnik ali pa Stahovico.

 3. Krožna pot nad Obalo

  Krožna pot nad Obalo

  Preverila sva vreme, preverila sva ceste. Ko pa je proti Vrhniki začelo še deževati, sva utihnila. Vreme naju je puščalo v negotovosti prav do konca! Šele ob pogledu na morje se je malce razjasnilo tudi nebo in sočasno se je dvignil tudi nivo optimizma. 

 4. Otočec – Kostanjevica na Krki

  Otočec – Kostanjevica na Krki

  Pred kratkim, ko sem delala pregled vseh do sedaj narejenih izletov, sem ugotovila, da imam jugovzhodni del še skoraj čisto neraziskan! Sprva sva začetek izleta načrtovala v Novem Mestu, vendar sva potem v zadnjem trenutku odločila, da za izhodišče izbereva Otočec.

 5. Štefanja Gora

  Štefanja Gora

  Štefana Gora je priljubljen hrib za rekreacijo domačinov, ki običajno rečejo, da gredo na »Štefano« ali na »Štefko«. In zagotovo obstaja še kakšna različica, ki je še nisem slišala.

 6. Spoznajte tek na smučeh!

  Spoznajte tek na smučeh!

  Preden se podate na »belo cesto« in se zaljubite v ta šport si poglejmo nekaj prednosti, ki jih prinese redno ukvarjanje s smučarskim tekom.

 7. Nordijski center Bonovec

  Nordijski center Bonovec

  Zanimivost tega centra je, da je omogočen večerni tek, saj je proga osvetljena in je kot nalašč, da npr. po službi pridete odteči nekaj krogov, se malo predihate in sprostite po službenih obveznostih.

 8. Rateče, Confine

  Rateče, Confine

  Dolžino poti si lahko prilagodite svojim trenutnim zmožnostim in željam.

 9. Rogla

  Rogla

  Poleg alpskega smučanja in teka na smučeh je Rogla zanimiva tudi za sprehode ne glede na letni čas.

 10. Planica - Tamar

  Planica - Tamar

  Najlepše je, da si lahko izberete dolžino in težavnost poti glede na vaše trenutno telesno pripravljenost.

 11. Zgornje Jezersko – dolina Ravenske Kočne

  Zgornje Jezersko – dolina Ravenske Kočne

  Zgornje Jezersko je mali raj za ljubitelje teka na smučeh in na splošno super lokacija tudi za družine, saj se za vsakega nekaj najde!

 12. Rudno polje – proti Planini Konjščica

  Rudno polje – proti Planini Konjščica

  Pokljuka je priljubljena med vsemi družinskimi člani, saj vsak najde nekaj zase. Lahko se odpravite na sprehod s krpljami npr. proti planini Uskovnica, najmlajši vriskajo med sankanjem, turni smučarji pa obožujejo Viševnik.

 13. Vitalniški vzpon na Veliki Zvoh

  Vitalniški vzpon na Veliki Zvoh

  V nedeljo popoldne, ko se je po dolgem času pokazalo sonce, mi zazvoni telefon. Potem, ko uskladiva nekaj službenih stvari, pravi kolega Aljaž: »Hana, a bi šla z mano na kak hrib?«

 14. Bohinjska Bistrica – Laški Rovt

  Bohinjska Bistrica – Laški Rovt

  Ta konec Slovenije je pravi mali raj za tekače na smučeh in seveda tudi za ljubitelje vseh ostalih zimskih športov.

 15. Iz Kranja na Jamnik

  Iz Kranja na Jamnik

  Precej očitno se že pozna, da je sonce nižje. V senčnih delih, ki potekajo po gozdu, je bilo zaradi tega kar hladno, vendar valovita pokrajina poskrbi, da nas pri vzponih prijetno ogreje in da so spusti hkrati dovolj kratki, da nas ne prezebe.

 16. Jesenska krožna pot v okolici Kamnika

  Jesenska krožna pot v okolici Kamnika

  Kolesarski izlet, ki ga predstavljam tokrat je krajši, a idealen za več opcij, npr. za med tednom, ko po službi uspete ujeti še uro in pol svetlega dela dneva ali pa za nedeljo, da ostane dovolj časa tudi za družino in prijatelje.

 17. Z Bleda na Pokljuko, v Bohinj in nazaj na Bled

  Z Bleda na Pokljuko, v Bohinj in nazaj na Bled

  Pot je krožna in jo pravzaprav lahko začnete tudi kje drugje (npr. začnete v Bohinju in greste v obratni smeri). Za družine je primerna opcija od Bohinja do Bitenj (pri Bohinjski Bistrici) ali obratno.

 18. Iz Domžal na Limbarsko goro

  Iz Domžal na Limbarsko goro

  Limbarska gora je priljubljena predvsem pri sprehajalcih iz bližnje in daljne okolice Moravške doline. Če niste ljubitelji kolesarjenja je super ideja, da se nanjo odpravite peš.

 19. Od Mojstrane do Belopeških jezer

  Od Mojstrane do Belopeških jezer

  Ta kolesarska pot je super, saj si lahko dolžino prilagodite glede na vaše želje. Lahko prekolesarite samo krajše dele poti, ali pa jo podaljšate npr. do Trbiža ali še dlje.

 20. Rakitna

  Rakitna

  Rakitna je priljubljena destinacija v vseh letnih časih. Izlet si lahko podaljšate tudi tako, da se spustite proti Cerkniškemu jezeru.

 21. Lipa

  Lipa

  Izhodišče za tokratni kolesarski izlet sem postavila v svojo domačo občino Šmartno ob Paki. Kljub temu, da je na statističnemu uradu po površini uvrščena skoraj na rep, in sicer na 204. mesto (od 212), ima v mojem srcu poseben prostor.

 22. Iz La Ville na prelaz Valparola

  Iz La Ville na prelaz Valparola

  Ta izlet si lahko prilagodite glede na trenutno telesno pripravljenost. Najlažja varianta bi bila, da se iz La Ville podate samo do San Cassiana ali pa še malo dlje do Armentarole.

 23. Sella Ronda

  Sella Ronda

  S kolesom se lahko podate okoli masiva Sella v smeri urinega kazalca ali pa v nasprotni smeri. Pred leti sem šla okoli Selle tudi z gorskim kolesom – nepozabno lepa izkušnja (določene dele poti si lahko olajšate tako, da se peljete s sedežnico ali gondolo).