Lidl Slovenija | Preprosto več za vas
The browser is not supported
To display the website correctly, please use one of the following browsers.CautionPlease update your browser, if you proceed with this browser, your shopping experience might not be successful!
Text And Image Section

RDEČA VINA

Postopek pridobivanja rdečega vina poteka skozi več faz; od obiranja grozdja, prek mletja in ločevanja jagod od pecljev do maceracije, pri kateri se že začne alkoholno vrenje. Tako pridobljen mošt se stoči v jeklene cisterne, kjer se najprej opravi razkis, nato pa steče končna fermentacija, pri kateri vse delo opravijo kvasovke, ki sladkor pretvorijo v alkohol.


Zatem se vinar odloči, v katero smer bo popeljal vino: lahko ga pretoči v nerjaveče sode in pusti počivati tam, lahko pa se odloči za hrastove sode, v katerih vino počaka, da doseže želeno stopnjo zrelosti. Ko vino dozori, potuje naprej v steklenice in zdaj se vinar znova odloči, koliko časa bo vino še počivalo v kleti, preden ga bo poslal na tržišče.