Lidl Slovenija | Preprosto več za vas
The browser is not supported
To display the website correctly, please use one of the following browsers.CautionPlease update your browser, if you proceed with this browser, your shopping experience might not be successful!
Banner

Mesnica

NAJ NIČ NE PRIDE MED VAS IN VAŠ NAJLJUBŠI KOS MESA

NAJ NIČ NE PRIDE MED VAS IN VAŠ NAJLJUBŠI KOS MESA

Zahvaljujoč embalaži je Lidlovo sveže meso zaščiteno pred zunanjimi vplivi, večina izdelkov pa je zaradi dodatne zaščite pakiranih v kontrolirani atmosferi. Tako vam v Lidlu vedno in povsod zagotavljamo najvišjo stopnjo kakovosti ter okusa.

 • 1
  Pakiranje

  Mesu je s pakiranjem zagotovljena dolgotrajnejša svežina in boljša kakovost

 • 2
  Pogoji

  Pakirano je v kontrolirani atmosferi z dodatkom CO2 za daljšo obstojnost.

 • 2
  Zaščita

  Meso je z embalažo zaščiteno pred vdorom bakterij in drugimi zunanjimi vplivi.

V Lidlu je svežina tesno povezana s kakovostjo in od tega ne odstopamo. Svežino mesa lahko prepoznate že na prvi pogled.

Govedino odlikuje temno rdeča barva ter marmorirano (z maščobnim tkivom nežno prepredeno) meso. Nekaj maščobe je namreč nujno potrebne, da ostane meso ob pečenju mehko in sočno. Naše izdelke iz govejega mesa prepoznate po rdečem napisu na embalaži. Perutnina je pretežno svetlo rožnate barve in že na pogled deluje sočno. Naše izdelke iz perutninskega mesa prepoznate po zelenem napisu na embalaži. Svinjsko meso je svetlo do rožnato rdeče, mehko in rahlo prepredeno z maščobnim tkivom. Naše izdelke iz svinjskega mesa prepoznate po modrem napisu na embalaži.


SVEŽINA IN KAKOVOST

Naše meso je z izjemo svežega piščanca pakirano v kontrolirani atmosferi (mešanica kisika in CO2) ali vakuumu, s čimer poskrbimo za daljšo svežino, zaščito, varnost in higieno vse od pakiranja pri dobavitelju in prevzema do naših polic in domačega hladilnika. Embalaža je prozorna, kar kupcem omogoča, da si meso dobro ogledajo z različnih koncev ter se prepričajo, da res kupujejo svežino in kakovost.


Ker je svežina pri nas na prvem mestu, meso na naše police iz centralnega skladišča v Arji vasi prispe najkasneje naslednji dan. Dobavo svežega mesa zagotavljamo vsakodnevno, z natančnim naročanjem in polnjenjem trgovin pa poskrbimo, da izdelki ne ostajajo, temveč so vsak dan* znova na voljo sveži.


*Razen ob nedeljah, ko so naše trgovine zaprte.

Text And Image Section

Slovenski izdelki

V svojo ponudbo vključujemo vse več izdelkov slovenskih dobaviteljev in tako še dodatno zagotavljamo kar se da kratke logistične poti ter s tem podpiramo slovensko gospodarstvo. Vse piščančje in goveje sveže meso znamke Naše nam paše v naši redni ponudbi je 100-% slovenskega porekla. Ponosni pa smo tudi na dejstvo, da smo prvi trgovec, ki pod lastno blagovno znamko ponuja svinjsko meso 100-% slovenskega porekla.

Text And Image Section

100-% mleto meso, 100-% odličen okus

Na Lidlovih policah najdete v redni ponudbi tri vrste mletega mesa – mešano, mešano pusto in goveje. Izdelek vsebuje izključno meso, brez kakršnih koli dodatkov (aditivov, soli). Tako lahko svoje najljubše jedi iz mletega mesa pripravite po svojem okusu in želji.

PRIPOROČILO OB TOPLEJŠIH DNEVIH

Kadar vozilo pustite na parkirišču, se njegova notranjost zelo hitro segreje, zato vam svetujemo, da za prevoz hlajenih in zamrznjenih izdelkov vedno uporabite že ohlajeno hladilno torbo, ki jo prinesete s seboj, ali uporabite hladilno vrečko, ki jo lahko kupite v naših trgovinah. Po opravljenem nakupu živila čim prej shranite v hladilnik (na največ + 4°C) ali zamrzovalno skrinjo (na največ -18°C). Le na tak način hladna veriga ne bo prekinjena in bo živilo ohranilo ustrezno kakovost in varnost.


Primer naraščanja temperature v avtomobilu, ki je izpostavljen direktni sončni svetlobi:

Pretečeni čas (min)21.1°C23.9°C26.7°C29.4°C32.2°C35°C
021.123.926.729.432.235
1031.734.437.2 4042.8 45.6
2037.24042.845.648.351.1
304042.8 45.648.351.153.9
4042.24547.8 50.653.356.1
5043.946.749.452.25557.8
604547.850.653.356.158.9
< 6046.148.951.7 54.457.260

V našo ponudbo uvrščamo izdelke, za katere kupci pokažete zanimanje. Ste naš navdih pri odločanju, kateri izdelek bo v Lidlovi mesnici dobil svoj prostor. V vseh naših trgovinah ponujamo v Lidlovi mesnici enake izdelke, poleg tega pa v sodelovanju z dobavitelji preizkušamo tudi novosti, ki vam jih občasno ponudimo v posebnih akcijah – denimo svinjska pečenka v plaščku iz začimb in podobno.

Kakovost in svežina izdelka sta na prvem mestu. Vsak dobavitelj izdelkov za Lidlovo mesnico mora izpolnjevati nacionalne, evropske in globalne varnostne standarde (IFS Food certifikat), poleg tega pa izvajamo v Lidlu tudi strog notranji sistem rednega nadzora kakovosti in varnosti izdelkov, ki vključuje analize v zunanjih akreditiranih laboratorijih in nenapovedane presoje proizvodnih obratov.

V naši ponudbi sveže pakiranega mesa boste našli številne izdelke preverjenega porekla. Na hrbtni strani embalaže izdelkov se nahajajo vse potrebne informacije, od kod meso prihaja. V skladu s slovensko zakonodajo je zapisana država rojstva, vzreje, zakola in razseka mesa. Na ovalnem žigu lahko prepoznate tudi, v kateri državi je obrat, ki je izvedel končno kontrolo kakovosti, končni razsek in pakiranje – državo prepoznate po znaku denimo: SI (Slovenija), DE (Nemčija) ali AT (Avstrija) ...

Vse piščančje in goveje sveže meso znamke Naše nam paše v naši redni ponudbi je 100% slovenskega porekla. Ponosni pa smo tudi na dejstvo, da smo prvi trgovec, ki pod lastno blagovno znamko ponuja svinjsko meso 100-% slovenskega porekla.