Lidl Slovenija | Preprosto več za vas
The browser is not supported
To display the website correctly, please use one of the following browsers.CautionPlease update your browser, if you proceed with this browser, your shopping experience might not be successful!

SVEŽI TRIKI NAŠIH SKRBNIKOV ZA SVEŽINO

Zagotovite svežino sadju in zelenjavi tudi pri vas doma. Preverite trike za shranjevanje in si zagotovite, da bodo izdelki še naprej sveži, kot v Lidlu.

 1. Čebula

  Čebula

  Za daljšo svežino čebule, jih shranite v hlačne (najlonske) nogavice in konec nogavic zavežite. Tako shranjena čebula ostane dlje časa sveža tudi izven hladilnika. Vsekakor se izogibajte shranjevanju čebule zraven krompirja.

 2. Krompir

  Krompir

  Krompir je najbolje shranjevati v temnih prostorih na hladni temperaturi, vendar ne nižji od 5°C. V kolikor ga boste postavili zraven jabolk, bo njegova svežina trajala še nekaj dni več.

 3. Solata

  Solata

  Solato shranjujte na hladnem. Glavo solate v celoti ovijte v papirnato brisačo, saj papir absorbira vlago. Vaša solata pa na tak način ostane sveža dlje časa.

 4. Korenje

  Korenje

  Za daljšo svežino mu odrežite vrhove. V kolikor ga hranite v hladilniku dlje časa, ga zavijte v vlažno krpo, ga na vsake dva dni namočite za 10 minut v hladno vodo in ga zaprite v posodo.

 1. Zelišča

  Zelišča

  Zelišča so lahko zelo občutljiva in hitro ovenijo. Narezana zelišča postavite v kozarec z vodo in ga pokrijte z vrečko, ki jo na odprtino kozarca pritrdite z elastiko in kozarec postavite v hladilnik.

 2. Jagodičevje

  Jagodičevje

  Borovnice, jagode, maline ali drugo jagodičevje operite z mešanico jabolčnega kisa in vode (v razmerju 1: 10). Kis pomaga pri ohranjevanju svežine jagodičevja, ker pa v mešanici prevladuje voda, okus ostane nespremenjen. Jagodičevje nato shranite v hladilnik.

 3. Banane

  Banane

  Vrh šopa banan (bananino krono) ovijete s tršim papirjem ali folijo in banane hranite na sobni temperaturi. To jim podaljša svežino tudi do pet dni.

 4. Avokado

  Avokado

  Vam velikokrat ostane polovica avokada, ki zelo hitro porjavi? Preostalo polovico lahko premažite z olivnim oljem in jo položite v hladilnik, ali pa ga položite poleg nasekljane čebule, da avokado ne bo porjavel.

 1. Paradižnik

  Paradižnik

  Največja napaka, ki jo dela večina je hranjenje paradižnika v hladilniku. Najbolje je, da se hrani na sobni temperaturi kar v kuhinji v skledi. Če pa želite njihovo zrelost pospešiti, jih shranite v papirnato vrečko skupaj z jabolkom.

 2. Brokoli

  Brokoli

  Brokoli je še ena tistih zelenjav, ki zelo hitro izgubi svežino. Če jo želite podaljšati, ga hranite v hladilniku v odprti posodi. Še pred tem pa ga zavijte v vlažno krpo, da vpije nekaj vlage in tako ostane svež dlje časa.