Lidl Slovenija | Preprosto več za vas
The browser is not supported
To display the website correctly, please use one of the following browsers.CautionPlease update your browser, if you proceed with this browser, your shopping experience might not be successful!

Analiza vedenja uporabnikov/piškotki


Pri uporabi aplikacije izdelamo segmentacijske profile uporabnikov za namene statistične analize in jih, če je mogoče, dodelimo vaši osebi ali vašemu e-poštnemu naslovu ali številki stranke. Te podatke zbiramo in uporabljamo samo, če ste privolili v naše tehnologije sledenja, razen če so tehnično potrebni za zagotavljanje funkcionalnosti aplikacije (glejte tudi 2. člen te politike varstva podatkov). To vključuje tudi naslednje ponudnike storitev ali storitev sledenja:


Orodje adjust


Aplikacija Lidl Plus uporablja orodje za analizo adjust, izdelek podjetja adjust GmbH. Ko namestite aplikacijo Lidl Plus in se strinjate z uporabo tehnologij sledenja, ki jih uporablja aplikacija, bo orodje adjust v našem imenu analiziralo naslednje informacije:


Kliki: vsakič, ko kliknete povezavo, ki jo zagotavlja orodje adjust. Kliki se merijo za izvedbo analize dodelitev, kar pomeni, da spoznamo lokacijo, kjer ste izvedeli za aplikacijo Lidl Plus in jo namestili, kar je lahko med drugim povezava na spletni strani, e-poštna kampanja ali družbena omrežja.

Namestitve: takoj, ko privolite v sledenje, aplikacija Lidl Plus na podlagi komunikacije z orodjem adjust navede, da je bila opravljena nova namestitev. Ta namestitev se nato pripiše zgoraj opisanemu kliku, ko ga izvede ista naprava.

Seje: kolikokrat je bila aplikacija Lidl Plus odprta v vaši napravi.

Dogodki: vaša interakcija v aplikaciji Lidl Plus. Vsakič, ko se registrirate ali prijavite v aplikacijo Lidl Plus, se ustvari dogodek. S tem se merijo najuspešnejši oglaševalski kanali.

Te informacije nam pomagajo razumeti, kako komunicirate z našo aplikacijo. Pomagajo nam tudi analizirati in izboljšati naše mobilne oglaševalske kampanje.


Za to analizo zgoraj navedenih podatkov orodje adjust uporablja naslednje oglaševalske identifikatorje: (i) IDFA (Identifikator za oglaševanje = oglaševalska identifikacija za naprave iOS) ali (ii) oglaševalski ID za Android ali (iii) ID za Huawei, naslov IP-/MAC, glava HTTP in prstni odtis vaše mobilne naprave (dodatno: čas dostopa, država, jezik, lokalne nastavitve, operacijski sistem in njegova različica ter različica aplikacije). Orodje adjust v to analizo vključuje tudi informacije o uporabniški napravi in spletni dejavnosti, pa tudi žetone aplikacije in dogodkov. Obdelava teh podatkov poteka izključno na psevdonimizirani osnovi. Prek vašega operacijskega sistema lahko kadar koli onemogočite ali ponastavite IDFA, oglaševalski ID za Android in ID za Huawei. Če IDFA ni na voljo, orodje adjust uporabi SkAdNetwork, Applov API za dodeljevanje, za dodelitev namestitve naše aplikacije oglaševalski kampanji.


Orodje adjust te informacije deli tudi z našimi ponudniki storitev Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, ZDA ("Google") in Facebook, Inc., 1 Hacker Way, Menlo Park, CA 94025 ("Facebook"). Če lahko Google in Facebook uporabita te podatke, da vas identificirata, bosta zagotovila prilagoditev s podatki o oglaševalski kampanji, ki vas je pripeljala v trgovino App Store/Google Play, in podatki o tem, kaj ste počeli v trgovini App Store/Google Play (vključno s tem, ali ste npr. prenesli aplikacijo oz. jo preklicali, in podobnimi informacijami). Orodje adjust te informacije uporablja za ustvarjanje anonimnih statistik za nas, da lahko spremljamo uspešnost posameznih oglaševalskih kampanj.


Platforma Google Firebase


Google ("platforma Firebase") v aplikaciji A/B Testing, Analytics, Cloud Messaging, Crashlytics, Dynamic Links, In-App Messaging, Performance, Predictions in Remote Config nudi analitične storitve, ki se med drugim uporabljajo za analizo uporabe aplikacij. Ko namestite aplikacijo Lidl Plus, platforma Firebase zabeleži, kdaj in kako dolgo uporabljate aplikacijo, katere strani aplikacije se odprejo, katere funkcije kliknete in kakšna vsebina se prikaže. To nam pomaga razumeti, kako komunicirate z našo aplikacijo. Poleg tega lahko aplikacijo nenehno izboljšujemo in vam na podlagi vašega uporabniškega vedenja ponudimo ustreznejše ponudbe/storitve. Vzporedno lahko izvajamo tudi več testov aplikacij in na podlagi podatkov nadalje razvijamo aplikacijo.


Za to analizo platforma Firebase dostopa do vaše številke stranke od trenutka, ko končate registracijo. Dodatne informacije o varstvu podatkov v zvezi s platformo Google Firebase so na voljo na spletni strani Google Firebase – obveščamo vas, da je povezava na voljo samo v angleščini; v kolikor bi želeli prejeti informacije v slovenskem jeziku, smo vam na voljo na naslednjem naslovu: varstvopodatkov@lidl.si.


Salesforce


Medtem ko uporabljate razdelek "Pogosta vprašanja" v naši aplikaciji, bo naš ponudnik storitev salesforce.com Germany GmbH, Erika-Mann-Str. 31, 80636 München ("Salesforce") uporabljal piškotke. Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki so shranjene v vaši mobilni napravi, ko uporabljate razdelek "Pogosta vprašanja". Ponudnik Salesforce bo uporabljal dve vrsti piškotkov: tehnično potrebne, brez katerih bi bila funkcionalnost spletne strani omejena, in analitične piškotke.


Tehnično potrebni piškotki:


Naslednji potrebni piškotki pomagajo, da je razdelek "Pogosta vprašanja" v aplikaciji uporaben. Ta razdelek ne more pravilno delovati brez teh piškotkov.

ImePonudnikNamenTrajanjeVrsta
renderCtxSalesforceUporablja se za zagotavljanje zahtevanih strani in vsebine na podlagi uporabnikovega premikanja. Piškotek za sejo. Po zaprtju razdelka se samodejno zbriše.Piškotek HTTP
pctrkSalesforceUporablja se za štetje ogledov razdelkov. Piškotek za sejo. Po zaprtju razdelka se samodejno zbriše.Piškotek HTTP
force-streamSalesforceUporablja se za usmerjanje zahtev strežnika v infrastrukturi Salesforce za "obstojne seje".3 urePiškotek HTTP
sfdc-streamSalesforceUporablja se za usmerjanje zahtev strežnika v infrastrukturi Salesforce za "obstojne seje".3 urePiškotek HTTP
force-proxy-streamSalesforceZagotavlja, da zahteve odjemalca dosežejo iste gostitelje proxy.3 urePiškotek HTTP
CookieConsentPolicySalesforceUporablja se za pravilno uporabo privolitve uporabnika.1 letoPiškotek HTTP
instSalesforceUporablja se za preusmeritev zahtev na stopnjo, ko zaznamki in trdo kodirani URL-ji pošljejo zahteve drugi stopnji. Te vrste zahtev se lahko zgodijo po premiku org, razdelitvi ali po kateri koli posodobitvi URL-ja.Piškotek za sejo. Po zaprtju razdelka se samodejno izbriše.Piškotek HTTP
1SalesforceUporablja se za registracijo vira premikanja za pravilen prikaz spletnega slogaTrajniPiškotek HTTP
LSSIndex:LOCAL{"namespace":"c"}SalesforceUporablja se za registracijo vira premikanja za pravilen prikaz spletnega slogaTrajniPiškotek HTTP
LSSNextSynthtic:LOCALSalesforceUporablja se za registracijo vira premikanja za pravilen prikaz spletnega slogaTrajniPiškotek HTTP
sourceSalesforceUporablja se za registracijo vira premikanja za pravilen prikaz spletnega slogaTrajniPiškotek HTTP

Analitični piškotki:


Ti analitični piškotki omogočajo našemu ponudniku storitev statistiko o uporabi razdelka "Pogosta vprašanja" z namenom, da ga prilagodimo vašim potrebam. Uporabljamo naslednje analitične piškotke:

ImePonudnikNamenTrajanjeVrsta
BrowserIdSalesforceUporablja se za beleženje sej/obisk brskalnika za izključno interno analitiko izdelkov.1 letoPiškotek HTTP

Piškotki Salesforce ne shranjujejo informacij, ki neposredno identificirajo posameznika. Vendar pa uporabljajo edinstveno identifikacijo vaše mobilne naprave (vključno z drugimi tehničnimi podrobnostmi, kot so IP-naslov, operacijski sistem, ponudnik internetnih storitev itd.). Vsa obdelava podatkov med uporabo razdelka "Pogosta vprašanja" v aplikaciji poteka na strežnikih Salesforce, ki so nameščeni v Evropski uniji.


Klavzula o odstopu


Če želite med uporabo storitve Lidl Plus preklicati privolitev za sledenje, lahko to storite kadar koli z veljavnostjo v prihodnosti in po zaključku registracije upravljate sledenje z možnostjo odstopa v aplikaciji pod možnostjo "Več" "Pravne informacije" "Deli podatke v Lidl Plus".