V Lidlovi vinoteki ponujamo zanimiv izbor slovenskih in tujih vin, ki bodo navdušila tudi najbolj zahtevne. Preverite značilnosti posameznih vrst in preberite, katera vina iz Lidlove vinoteke, je izbrala in opisala vinska strokovnjakinja Mira Šemić.

Text And Image Section

Z MIRO ŠEMIĆ PO POTI DOBRIH VIN

„Vodo potrebujemo za življenje, vino za radost življenja,“ je prepričana Mira Šemić, zagotovo prva dama našega vinskega sveta. Je tudi edina ženska na Balkanu, ki ima naziv vinskega akademika, zato ji le prisluhnite, ko vam zaupa vso resnico o vinu. Vendar najprej jo dobro spoznajte …


PREBERITE VEČ

Text And Image Section

SPAJANJE VINA IN HRANE

Sir in tudi vino nastaneta s pomočjo fermentacije, zato se praviloma ljubita. A obstajajo številna pravila, ki jih je dobro upoštevati. Tudi pri kombiniranju mesa z vinom ostajajo osnovne prakse skladne z razmišljanji vinskih strokovnjakov.


PREBERITE VEČ

Text And Image Section

NASVETI

Oglejte si video posnetke, kjer Mira Šemić svetuje, kako pravilno servirati vino, katero vino paše h kateri jedi, katere kozarce uporabljamo, ...


PREBERITE VEČ

Text And Image Section

Z VINOM PO SVETU

Odkrijte čudovite vinske pokrajine in naj vas vinski okusi popeljejo po svetu. Preverite tudi, h kakšni kulinarični kombinaciji se izbrano vino najbolje poda.


PREBERITE VEČ

Text And Image Section

IZBOR SLOVENSKIH VINARJEV

Mira Šemić vam postreže še z eno koristno resnico, ki vam bo prišla prav takrat, ko boste svojim gostom želeli postreči ravnokar ohlajeno vino. Tako se nobenemu od vaših gostov ne bo treba bati, da bi dobil postrežen kozarec s prehladnim vinom.


PREBERITE VEČ