PUKLAVEC FAMILY WINES

 

Vinska zgodba družine Puklavec se je pričela leta 1934, ko je Martin Puklavec zastavil vizijo: skupaj ustvarjati najboljša vina. Njegova filozofija je še vedno močno prisotna in se odraža v temeljnih vrednotah Puklavec Family Wines: to so strast, trdo delo in predanost najvišji kakovosti. Danes vizijo izpolnjuje Vladimir Puklavec, skupaj s svojima hčerkama, Tatjano in Kristino ter v tesnem sodelovanju z okoliškimi vinogradniki. 

Vina Puklavec se rojevajo v osrčju slikovitih Ljutomersko-Ormoških goric, v vinorodni regiji Podravje. Tu so za vinogradništvo zagotovljeni popolni mikroklimatski pogoji. Rezultat so elegantna vina, ustvarjena z brezkompromisno predanostjo do detajlov. So čudovito harmonična in ekspresivna kot sama pokrajina, ki daje dom vinogradom.

Iztok Klenar, enolog kleti Puklavec pravi, da so njihova vina prav tako harmonična ter ekspresivna kot pokrajina, ki grozdju daje dom. Mira Šemić o njem pove, da ga odlikuje inovativnost, s katero poslanstvo sleherne kleti dvigne na najvišji nivo. In če boste Iztoka najverjetneje našli med sodi, vas bo v vinogradu zagotovo pričakal vodja vinogradništva Branimir Žlicar.

Z roko v roki tako Iztok in Branimir skrbita, da je v vsako kapljico vina ujet nezamenljiv značaj te osupljive vinorodne regije.