Mesnica - check lista

Kako postane izdelek del Lidlove mesnice?

V našo ponudbo uvrščamo izdelke, za katere kupci pokažete zanimanje. Ste naš navdih pri odločanju, kateri izdelek bo v Lidlovi mesnici dobil svoj prostor. V vseh naših trgovinah ponujamo v Lidlovi mesnici enake izdelke, poleg tega pa v sodelovanju z dobavitelji preizkušamo tudi novosti, ki vam jih občasno ponudimo v posebnih akcijah – denimo svinjska pečenka v plaščku iz začimb in podobno.

Mesnica - IFS

Kakšni so kriteriji izbire dobaviteljev mesa?

Kakovost in svežina izdelka sta na prvem mestu. Vsak dobavitelj izdelkov za Lidlovo mesnico mora izpolnjevati nacionalne, evropske in globalne varnostne standarde (IFS Food certifikat), poleg tega pa izvajamo v Lidlu tudi strog notranji sistem rednega nadzora kakovosti in varnosti izdelkov, ki vključuje analize v zunanjih akreditiranih laboratorijih in nenapovedane presoje proizvodnih obratov.

Ali ste vedeli?

Na prvem mestu varnost in kakovost izdelkov

Pri pogajanjih z dobavitelji najprej postavimo kriterije varnosti in kakovosti izdelka in se šele kasneje dogovarjamo o ostalih pogojih sodelovanja.

Kako vidim, od kod prihaja meso?

V naši ponudbi sveže pakiranega mesa boste našli številne izdelke preverjenega porekla. Na hrbtni strani embalaže izdelkov se nahajajo vse potrebne informacije, od kod meso prihaja. V skladu s slovensko zakonodajo je zapisana država rojstva, vzreje, zakola in razseka mesa. Na ovalnem žigu lahko prepoznate tudi, v kateri državi je obrat, ki je izvedel končno kontrolo kakovosti, končni razsek in pakiranje – državo prepoznate po znaku denimo: SI (Slovenija), DE (Nemčija) ali AT (Avstrija) ...

Imate slovenske dobavitelje – kaj pa slovensko poreklo?

Vse piščančje in goveje sveže meso znamke Naše nam paše v naši redni ponudbi je 100% slovenskega porekla. Ponosni pa smo tudi na dejstvo, da smo prvi trgovec, ki pod lastno blagovno znamko ponuja svinjsko meso 100-% slovenskega porekla.

 

Preberite še več