Hana Verdev

 

Potrebujete idejo za izlet s kolesom? Hana je poskrbela tudi za kopico idej za izlete s cestnim ali gorskim kolesom.

Vršič

VRŠIČ

Vršič ni »simpl«, zato sem kolesarski izlet planirala za začetek septembra. Razloga sta predvsem dva. Prvi je ta, da sem po kolesarskem poletju običajno dovolj dobro pripravljena, in drugi, da je takrat promet čez naš najvišji cestni prelaz v Vzhodnih Julijskih Alpah vsaj malo manjši kot sredi najhujše poletne sezone (oh, ja, lani sva naredila prav to napako in celo pot navzgor vdihovala hlape raznovrstnih vozil s tablicami iz celotne EU, zato kaj takšnega res nisva nameravala ponoviti, haha).

Polhov Gradec – Črni Vrh

POLHOV GRADEC – ČRNI VRH

Več kot petnajst let sem živela na zahodnem obrobju Ljubljane in ena izmed lepših svetlih točk te lokacije je bil lahek dostop do Polhograjcev. Kadar sem le utegnila, sem naredila vsaj »šolski krog« (lokalci bodo vedeli o čem govorim), za vikende, ko sva imela več časa, pa sva ali smo z večjo druščino šli na daljše potepe (npr. na Jošta, najprej na Črni Vrh in nato po Poljanski dolini do Škofje Loke in nazaj v LJ, itd.).

Kope

KOPE

Podaljšan prazničen vikend je kar klical po kolesarskem »zmenku«, saj je bila vremenska napoved sploh za ta del letnega časa kičasto prečudovita! Potep se je začel precej klasično – (pre)zgodnja budilka, pakiranje, vožnja do izhodiščne točke. Tokrat ni šlo vse po planu. Prvotno sem načrtovala, da bi začeli s kolesarjenjem v Mislinji (da se ogrejemo po pretežno ravninskem delu), ampak je bilo le 5 stopinj, zato sem predlagala, da gremo bližje, bolj pod vznožje Kop.