Čiščenje morskih rib
Morske ribe vedno čistimo v soljeni vodi. Na ta način ribe pridobijo prvoten lesk.
Neprijeten ribji vonj?
Neprijeten vonj po ribah z rok, kuhinjske deske in posode najlažje odpravimo s kisom, ki ga nato speremo s hladno vodo.
Kuhanje morskih rib
Morske ribe vedno kuhamo tako, da jih pristavimo v hladni vodi, medtem ko sladkovodne ribe vržemo v krop.
Kdaj je riba pripravljena?
Riba je pripravljena takrat, ko ji zlahka izvlečemo hrbtno plavut ali ko ji izstopijo oči.
Hobotnice so okusnejše
Meso samic pri hobotnici je okusnejše. Samca od samice ločimo po izrazito velikih priseskih, ki pa jih imajo tudi številčno precej manj.
Zamrznite hobotnico
Hobotnica bo veliko mehkejša, če jo pred pripravo za 24 ur zamrznemo.
Kuhanje školjk
Školjk med kuhanjem ne mešamo, temveč posodo, v kateri jih pripravljamo, le nežno potresamo, saj lahko sicer meso izpade iz lupin.
Lažje čiščenje svežih školjk
Sveže školjke veliko lažje očistimo, če jih prej za 30 minut namočimo v hladno slano vodo.