Lidl Slovenija | Preprosto več za vas
The browser is not supported
To display the website correctly, please use one of the following browsers.CautionPlease update your browser, if you proceed with this browser, your shopping experience might not be successful!

KLUBSKA MIZICA

OGLEJTE SI VIDEO
Hero Image Teaser

Oglejte si video in spoznali boste, kako lahko je izdelati mizico za dnevno sobo. Sledite navodilom korak za korakom.

Na povezavi so na voljo navodila za izdelavo s spiskom vsega lesa in orodij, ki jih potrebujete za izdelavo. Ogledate si lahko tudi videoposnetek z navodili po korakih iz Lidlove delavnice.

Za ogled PDF datoteke potrebujete Adobe Acrobat Reader.
Text And Image Section

Narišite na plošče


Zarišite si mere. Narišite vse dele mizice na plošče. Na pozabite držati kot 45 %.

Text And Image Section


Izrežite plošče


Vzemite ročno ali namizno krožno žago in odrežite les po zarisanih črtah. Lažje boste rezali v ravni liniji, če žago vodite ob leseni letvi, ki ste jo pritrdili na leseno ploščo.

Text And Image Section


Obrežite robove

Nastavite kot žage na 45° in obrežite robove, da se bodo plošče med seboj prilegale.


Preden nastavljate rez na krožni žagi, vedno izklopite kabel iz električnega omrežja.

Text And Image Section


Skrajšajte nosilce za noge


Lesene nosilce odrežite na pravilno dolžino.

Text And Image Section


Pripravite kotne letvice


V kotne letvice vrežite 18 milimetrov globoke črte.

Text And Image Section


Noge mize


Noge lahko kupite v trgovini z lesom, lahko pa jih izdelate sami. Na vrhu noge ne pozabite izvrtati luknje, da boste lahko pritrdili vijake ali lesene moznike.

Text And Image Section


Zgladite površine


Preden se lotite sestavljanja mize, lesene plošče zbrusite tam, kjer bodo vidne. Ne pozabite priključiti brusilnika na sesalnik in nadeti maske za prah.

Text And Image Section


Sestavite mizico


Za lepljenje plošč potrebujete veliko prostora. Najbolje je, da na stojalo položite približno tri metre dolge tramove in nanje lesene plošče za klubsko mizico.

Text And Image Section


Uporaben namig


Zunanje ohišje začasno zlepite z lepilnimi trakovi, da se deske ne premikajo. Izvrtajte luknje za vijake in ugrez za glave vijakov.

Text And Image Section


Lepljenje


Če uporabljate trden les, morate lepilo za les nanesti na obe stranici, če uporabljate mehek les, je dovolj, da nanesete lepilo le na eno stran spoja. Pred nanosom očistite površine s krpo za prah in pohitite z lepljenjem, saj začne lepilo delovati po 5–10 minutah. Odvečno lepilo takoj obrišite z vlažno krpo.

Text And Image SectionNotranje ohišje

Če so vse lepljene površine zlepljene, plošče obrnite za 90 °, dokler ne dobite zaboja. Zadnji vogal lahko ponovno pritrdite z dvema trakoma lepilnega traku. Nato stabilizirajte vsak vogal s štirimi dodatnimi vijaki.


Predlogi:

Prepričajte se, da predhodno izvrtate luknje za vijake in ugreza za glave vijakov. In če se kaj lepila pojavi, ga takoj obrišite z vlažno krpo.

Text And Image Section


Končna montaža

Zunanje plošče zaboja prilepite na notranji zaboj. Začnite z dolgima stranema, nato krajšima. Lepilo nanašajte približno 2 centimetra od roba, da se ne izliva med ploščami. Delajte hitro, da se lepilo ne strdi. Če morate poravnati majhne netočnosti, to naredite s kosom lesa, ki ga prislonite na lesene plošče in narahlo po njem udarite s kladivom.


S primeži, pod katere namestite majhne deske, da zaščitite površino, stisnite zunanji in notranji okvir, da se lepo zlepi.

Text And Image Section


Utori


Za lepši izgled na spojih s krožno žago pod kotom 45 stopinj izrežite utor z globino 2 mm.

Text And Image Section


Namestite noge pohištva


Nanesite lepilo na oba konca lesenih moznikov. Vstavite jih v luknje v nogah pohištva in vse skupaj vstavite v luknje v spodnjem delu mize. Stisnite noge na površino s primežem in pustite lepilo učinkovati nekaj časa.

Text And Image Section


Zgladite površino


Zbrusite spoje in robove, da dobite povsem gladko površino.

Text And Image Section


Naoljite mizo


Nadenite gumijaste rokavice, nanesite lesno olje ter ga s krpo ali čopičem razporedite po površini.

DOKONČANO!

Vaša klubska mizica za dnevno sobo je narejena. Zdaj morate le še skrbno očistiti orodja, da bodo pripravljena na naslednji domači projekt. Na vaš novi kos pohištva postavite skledo s kokicami in uživajte ob vašem najljubšem filmu.