Veganski izdelki

Vegan logo

Kriteriji za označevanje izdelkov »Vegan«

Izdelki, ki imajo Lidlovo oznako »vegan«, ne vsebujejo komponent živalskega izvora. To pomeni, da izdelki ali sestavine izdelkov niso proizvedene s pomočjo živali ali živalskih proizvodov. Pri tem so upoštevane vse stopnje proizvodnje, od pridelave do končnega izdelka.
Izdelki, ki so označeni z Lidlovim »vegan« znakom, pod nobenim pogojem ne vsebujejo:
- substanc, ki se uporabljajo pri zakolu,
- ribjih maščob, delov rib ali drugih morskih živali,
- arom živalskega izvora,
- jajc,
- mlečnih izdelkov in sirila,
- čebeljih proizvodov,
- barvil živalskega izvora,
- aditivov živalskega izvora,
- želirnih sredstev živalskega izvora (npr. želatina).

Sestavine v sledovih in kontaminanti

Naši dobavitelji na embalaži navajajo prisotnost kontaminacije v sledovih z alergeni živalskega izvora, ki se lahko pojavijo v proizvodnem procesu. Ker so te informacije na voljo, pa ne pomeni nujno, da končni izdelek dejansko vsebuje živalske proizvode; informacije zgolj opozarjajo potrošnike na možnost minimalne kontaminacije, ki nastane v proizvodnem procesu.

Izdelki, ki vsebujejo te navedbe, izpolnjujejo merila oznake Lidlove »vegan« pod pogojem, da na nobeni točki med proizvodnjo namerno ne dodajajo živalskih sestavin. Postopek proizvodnje mora biti zasnovan tako, da izključi kakršnokoli možnost okužbe z živalskimi sestavinami. V skladu z merili »vegan« oznake naši dobavitelji zagotavljajo, da skupna kontaminacija vseh preverljivih živalskih sestavin v končnem proizvodu ne presega 0,1 % (1 g/kg).

Prednosti znamke »Vegan« Lidl

Omogoča prihranek časa in energije pri nakupovanju. Našim strankam ni treba prebirati deklaracij in preverjati sestavin, saj Lidlova oznaka »vegan« na naših cenovkah izpostavlja izdelke, ki so primerni za vegane.