Tukaj za vas krompir

DOMAČE IN SVEŽE

V Lidlu Slovenija cenimo vse tisto, kar naši kupci razumejo in čutijo pod pojmom »domačnost«. V svojo ponudbo tako v vedno večjem številu vključujemo lokalne izdelke in dobavitelje. Slovenskim izdelkom tako na policah nudimo vedno več prostora, saj mislimo globalno, a čutimo lokalno. Zato dobro poznamo želje, potrebe in navade slovenskih kupcev, ki Lidl izberejo zaradi zagotovljene kakovosti in svežine, vse bolj pa tudi zaradi zgoraj omenjene »domačnosti«. Morda se moramo samo vprašati, ali kupci vedo, kakšen poudarek dajemo v Lidlu Slovenija na domače poreklo naših izdelkov?

Gibanica

Da bo vaše življenje še slajše, lahko v Lidlovih trgovinah najdete pestro izbiro svežih domačih slaščic. Posladkate se lahko s tortami, kremnimi rezinami, domačimi breskvicami in še bi lahko naštevali - vse izpod rok slovenskih dobaviteljev. Gibanica, ki vam jo ponujamo, je izdelana po tradicionalni prekmurski recepturi, pod zaščiteno označbo.

06_Krompir

Lidlova tržnica še vedno skrbi, da je vsaj polovica izdelkov lokalnega porekla. V enem letu smo uspeli povečati število dobaviteljev, ki polnijo police Lidlove tržnice. Hkrati pa se dober odnos in pomembnost lokalnega porekla na naših policah odraža tudi v sodelovanju z dobavitelji. Kot izstopajoč primer dobrega sodelovanja lahko omenimo potezo Kmetije Štular, ki je najela dodatne obdelovalne površine in s tem omogočila, da smo lahko med prvimi v Sloveniji našim kupcem ponudili domači zgodnji krompir že v maju.

01_Jabolka

Lidlova tržnica premore skoraj polovico sadja in zelenjave, ki je lokalnega porekla. Naše police polnijo izdelki 18 različnih dobaviteljev, za katere sadje in zelenjavo prideluje 29 pridelovalcev. Na Lidlovi tržnici lahko že od samega začetka najdete jabolka in ostale izdelke Sadjarstva Šilec, ki ste ga lahko spoznali tudi v naši kampanji Sami domači.

04_Mleko

V Lidlovih trgovinah lahko kupci izberete mlečne izdelke, ki jih za Lidl Slovenija dobavlja 6 velikih slovenskih dobaviteljev, kar je kar 3-krat več kot leta 2018. V rednem sortimentu ponujamo že 36 slovenskih mlečnih izdelkov, ponudbo pa se trudimo še povečati. Slovenske mlečne izdelke lahko najdete pod lastnima trgovskima znamkama Naše nam paše in Pilos. 

03_Kruh

V Lidlovi pekarni si kupci lahko postrežete z izdelki, ki so plod sodelovanja s slovenskimi dobavitelji Žito, Mlinotest in Sastela. Trudimo se, da vsako recepturo izdelkov razvijemo skupaj s svojimi dobavitelji. Slovenske krušne dobrote obožujejo tudi kupci drugod po svetu. Ste vedeli, da lahko ajdov kruh z orehi kupite celo v trgovinah Lidl na Kanarskih otokih?

02_Jajca

Kupcem v Lidlovih trgovinah ponujamo izključno sveža jajca slovenskega porekla iz hlevske, proste in ekološke reje. V letu 2017 smo iz prodaje umaknili jajca iz baterijske reje, čeprav so ta v Sloveniji zakonsko še vedno dovoljena. Ponosni smo, da so naša jajca iz proste reje znamke Naše nam paše v aprilu 2021 postala tudi zmagovalec testa Zveze potrošnikov Slovenije. Jajca na naših policah zagotavljajo tako večji kot manjši slovenski dobavitelji.

Celotna ponudba Naše nam paše