Žar legende osvajajo Slovenijo.

Predstavljamo novo sezono žar kuharije z velikim in malim chefom – Darkom Klemnom in Miho Brajnikom. V tretji sezoni sta priljubljena žar legendarneža zapakirala opremo in se odpravila na turnejo po Sloveniji – od Prekmurja do Obale, z veliko vmesnimi postanki.

Darko in Miha pečeta in žarita z lokalnimi sestavinami in najbolj svežo izbiro dobrot iz Lidla. V vsaki oddaji bomo tako spoznali uporaben in legendaren žar nasvet, Darko pa bo poskrbel za vsakič svež lokalno obarvan recept.

Na poti ne bo manjkalo niti zdrave tekmovalnosti in adrenalina, saj bosta nekomu izmed zvestih gledalcev vsako epizodo podarila čisto nov Weber žar.

Najlepše slovenske lokacije, humor in odlična kulinarika – Žar legende so kombinacija, ki osvaja Slovenijo.

7. oddaja

Žar legende osvajajo Kočevje – »Gozdni Golaž«

Kočevski gozdovi so prelepi in skrivnostni - danes pa za povrh dišijo po žaru! Darko nam bo povedal, kako mesu za golaž dodati novo dimenzijo okusa, ter razkril, kako se lahko uporabi žar za več kot le pečenje hrane - Miha pa nas bo razveseljeval s svojim izjemnim poznavanjem narave, kuhe in nasploh vsega. 

 

6. oddaja

Žar legende osvajajo Otok ljubezni pri Ižakovcih – »Murski burger«

Na brodu čez Muro, tik ob tradicionalnem mlinu na Muri, sta se Miha in Darko lotila priprave zelo resne burger pojedine. Darko nam bo razkril dva trika za boljše burgerje, Miha pa bo kot ponavadi zelo veliko govoril, filozofiral in tokrat celo modrüval o življenju in mesu.

5. oddaja

Žar legende osvajajo Slovenske gorice – Pujsova žar plošča

Cesta v obliki srca je eden najbolj prepoznavnih motivov Slovenskih goric, saj združuje simboliko ljubezni in lepot te vinorodne pokrajine - Darko in Miha pa bosta temu dodala še lepote ob peki dobre hrane, saj pripravljata žar ploščo, ki bo nasitila še tako lačne žar gurmane. Vmes izvemo kako peči svinjino na žaru, da ostane sočna, mini Miha in maxi Darko pa bosta podelila tudi legendarni Weber paket s čisto novim Weber žarom.

4. oddaja

Žar legende osvajajo Predjamski grad – Viteški steak

Predjamska pojedina v viteškem stilu! Navdušena nad bogato zgodovino predjamskega gradu, se žar legendi Darko in Miha odločita pripraviti prav posebno viteško pojedino. Darko nam razkrije, kako speči večje kose mesa natančno do želene stopnje, Miha pa nam razkrije kup resničnih in neresničnih zgodovinskih resnic o Erazmu Predjamskem.

3. oddaja

Brancin v piranski soli in lignjeva solata na žaru

Dober dan, Piran! Žar legende osvajajo Slovenijo in tokrat sta Miha in Darko žar prižgala kar na obali, s pogledom na čudoviti Piran. Mojster žara Darko nam razkrije, kako narediti vedno sočno in vsakič popolno ribo v soli, ter kako pripraviti hrustljavo zapečenega lignja v solati.

Poglejte video, pravilno odgovorite na nagradno vprašanje in tako lahko sodelujete v nagradni igri za legendarni Weber žar paket.

2. oddaja

Žar legende osvajajo Bled – Perutničke

Naslednja postaja: Bled!
S pogledom na najlepši otoček sredi jezera, se žar legendi Darko in Miha lotita peke žar perutničk v dveh različnih gorenjskih marinadah - smrekovi in hruškovi.
Medtem ko Miha, strah in trepet vse hrane, pečene na žaru, razvija svoje teorije o Bledu in pošastih iz slovenskih jezer, nam bo kuharski mojster Darko zaupal različne žar trike, kako do perfektno pečenih perutničk.

1 oddaja

Žar legende osvajajo Štanjel – Kraški »šiš čevap«

Darko in Miha se odpravita v osrčje Krasa, kjer pripravljata čisto novo žar pojedino - kraški »šiš čevap«! Vmes modrujeta o življenju, Krasu in vsemu vmes, razkrijeta pa nam tudi odličen žar trik - kako pravilno pripraviti mleto meso za čevapčiče in kako tisto za burger.
Skupaj prižgimo žar z najlepšim pogledom v Sloveniji - legendarno in zabavno s Štanjela.

Žar recepti

Spoznajte slastne Darkove recepte za pripravo Lidlovih dobrot z žara in zažgite z okusi na svojem naslednjem pikniku.

Veliki kuharski mojstri ne razkrivajo radi skrivnosti svoje obrti. Darko Klemen, zmagovalec oddaje Master Chef 2016 in eden največjih slovenskih strokovnjakov za meso in žar, pa ne sodi mednje. »Jaz povem vse,« izstreli. In hitro postane jasno, zakaj. Tisto, kar dela eno hrano drugačno od druge, so po njegovem namreč roke. »To se pozna že pri kavi,« pojasni Darko.