ŽAR LEGENDE ODKRIVAJO SLOVENIJO

Čas je za novo sezono Žar legend. Nabrušen nož Darko Klemen in nabrušen jezik Miha Brajnik se ponovno odpravljata na legendarno žar popotovanje. Vas zanima, kaj bosta ušpičila letos? Tokrat bo z njunega žara zadišalo ob prečudovitih slovenskih jezerih. V vsaki oddaji bosta razkrivala nove žar trike in delila uporabne nasvete, ki bodo prišli prav tako žar začetnikom kot bolj izkušenim žarerjem.

Na njunem žar-popotovanju ne bo manjkalo zdrave tekmovalnosti in adrenalina, saj bosta nekomu izmed zvestih gledalcev vsako epizodo podarila čisto nov Weber žar. Najlepše slovenske lokacije, humor in odlična kulinarika. Svoje popotovanje pa bosta pričela v Velenju na Velenjskem jezeru. Ste pripravljeni, da se pridružite našima žar mojstroma in vstopite v pomlad kot prava Žar legenda?

Naj se novo žar popotovanje prične.

 

 

Žar legende

Tudi letos pa vas bosta razveseljevala z novimi in okusnimi žar recepti, s katerimi boste lahko navdušili na prihajajočih piknikih. Preverite pa tudi, kaj vse sta pripravila v preteklih sezonah.

Velenjsko jezero

VELENJSKO JEZERO - ČEVAPČIČI V PIADINI

Po jezèru, bliz Velenja.. Darko in Miha sta se na svojem popotovanju po slovenskih jezerih ustavila na velenjski Visti, kjer kuharski mojster Darko kljub pomoči Mihe uspe sestaviti najbolj sočno kombinacijo čevapčičev, sveže pečene piadine na žaru in frišne zelenjave. Njami! Vmes izvemo veliko resničnih in neresničnih podatkov o jezerih, pošastih in žar kuhariji - predvsem pa o tem, da je najbolj pomembna začimba smeh. Žar sezona je odprta - odkrij žar legendo v sebi na najboljšem kulinaričnem potovanju.

Izvir Krupe

IZVIR KRUPE - PIŠČANČJE ROLADICE

Lepa Anka kolo vodi...chef Darko pa kombi vozi. S svojim pomočnikom Miho se tokrat odpravi v Belo krajino, na izvir reke Krupe, kjer pripravljata super svežo solato s piščančjimi roladicami - vmes izvemo vse resnice in polresnice, ki jih internet in Miha premoreta o piščancih, belokranjcih in naravnih znamenitostih porečja Krupe, ob skrivnostih piščančjega žara pa izvemo tudi tisto največjo: kako Miho prepričaš, da poskusi solato.

Soča

DOLINA REKE SOČE – »LOSOS S KOROMAČEM«

Darko in Miha odkrivata najlepše žar lokacije Slovenije - tokrat sta se odpravila na najlepšo in najbolj opevano slovensko reko - Sočo. Medtem, ko Darko v zavetju gora pripravlja svežo poletno specialiteto - lososa s koromačem, Miha razpravlja o oslih, zelenjavi na črko "k", življenjskem ciklu lososa in drugih stvareh, o katerih ve zelo malo ali pa sploh nič. Prisedite k najbolj žarerski družbi in se pustite odpeljati na najbolj žar legendarno soško kosilo.

  

Planšarsko jezero

PLANŠARSKO JEZERO – »MARINIRAN ROASTBEEF IN SOČEN BURGER«

Ob čudovitem Planšarskem jezeru med vršaci Kamniško-Savinjskih Alp, Darko in Miha pripravljata pravo žar pojedino - marinirani roastbeef zrezek v sveži bagetki in super sočen burger z avokado majonezo. Med tem izvemo en kup informacij in dezinformacij o jezerih in Jezerskem, preštopamo koliko časa potrebuje Miha za tek do izvira mineralne vode in kaj je to "Plan-žarski" sendvič. Naj zadiši po svežih receptih naših Žar legend tudi na vašem pikniku.

 

AKTUALNA ŽAR PONUDBA

RECEPTI PREJŠNJE SEZONE