Žar legende osvajajo Slovenijo.

Predstavljamo novo sezono žar kuharije z velikim in malim chefom – Darkom Klemnom in Miho Brajnikom. V tretji sezoni sta priljubljena žar legendarneža zapakirala opremo in se odpravila na turnejo po Sloveniji – od Prekmurja do Obale, z veliko vmesnimi postanki.

Darko in Miha pečeta in žarita z lokalnimi sestavinami in najbolj svežo izbiro dobrot iz Lidla. V vsaki oddaji bomo tako spoznali uporaben in legendaren žar nasvet, Darko pa bo poskrbel za vsakič svež lokalno obarvan recept.

Na poti ne bo manjkalo niti zdrave tekmovalnosti in adrenalina, saj bosta nekomu izmed zvestih gledalcev vsako epizodo podarila čisto nov Weber žar.

Najlepše slovenske lokacije, humor in odlična kulinarika – Žar legende so kombinacija, ki osvaja Slovenijo.

3. oddaja

Brancin v piranski soli in lignjeva solata na žaru

Dober dan, Piran! Žar legende osvajajo Slovenijo in tokrat sta Miha in Darko žar prižgala kar na obali, s pogledom na čudoviti Piran. Mojster žara Darko nam razkrije, kako narediti vedno sočno in vsakič popolno ribo v soli, ter kako pripraviti hrustljavo zapečenega lignja v solati.

Poglejte video, pravilno odgovorite na nagradno vprašanje in tako lahko sodelujete v nagradni igri za legendarni Weber žar paket.

2. oddaja

Žar legende osvajajo Bled – Perutničke

Naslednja postaja: Bled!
S pogledom na najlepši otoček sredi jezera, se žar legendi Darko in Miha lotita peke žar perutničk v dveh različnih gorenjskih marinadah - smrekovi in hruškovi.
Medtem ko Miha, strah in trepet vse hrane, pečene na žaru, razvija svoje teorije o Bledu in pošastih iz slovenskih jezer, nam bo kuharski mojster Darko zaupal različne žar trike, kako do perfektno pečenih perutničk.

Žar recepti

Spoznajte slastne Darkove recepte za pripravo Lidlovih dobrot z žara in zažgite z okusi na svojem naslednjem pikniku.

Veliki kuharski mojstri ne razkrivajo radi skrivnosti svoje obrti. Darko Klemen, zmagovalec oddaje Master Chef 2016 in eden največjih slovenskih strokovnjakov za meso in žar, pa ne sodi mednje. »Jaz povem vse,« izstreli. In hitro postane jasno, zakaj. Tisto, kar dela eno hrano drugačno od druge, so po njegovem namreč roke. »To se pozna že pri kavi,« pojasni Darko.

Aktualna žar ponudba