31 zlatih priznanj

Sveže pečen in dišeč kruh ter pekovski izdelki vsak dan

Pekarna_opis

Po pekovsko premiero v Lidl

V Lidlu Slovenija vam ponosno predstavljamo pekovsko premiero meseca. V sodelovanju s priznanimi proizvajalci bomo vsak mesec predstavili po en ekskluziven izdelek.

Izdelek bo na voljo ekskluzivno v poslovalnicah Lidla Slovenija in zgolj v tekočem mesecu. O njegovi »usodi« pa boste nadalje odločali tudi vi, kupci sami. Povratne informacije vas, kupcev, ki jih bodo beležili v poslovalnicah, bodo namreč so-vplivale na odločitev, ali izdelek ostane gostujoč ali prestopi v redno prodajo. Po čem je pekovska premiera meseca edinstvena in drugačna, boste redno spoznavali na Lidlovih lastnih komunikacijskih kanalih, v prvih mesecih pa tudi skozi oglaševalsko kampanjo.

Sončni kruh

Hlebček, kot oblika sonca z božansko hrustljavo skorjico, ki je posuta s praženimi sončničnimi semeni.

Kruh z medom in orehi

Odlična kombinacija medu, orehov in grškega jogurta daje kruhu poln in zaokrožen okus. Hrustljavi orehi v mehki sredici prepričajo še tako zahtevnega jedca.

Planinska štručka

Pekovska premiera meseca ima edinstven alpski okus peciva s pšenično polbelo, črno in rženo moko. V obliki štručke, ki kar kliče po sprehodu v naravi.  Z dodanim suho kislim testom in pinjencem za poln okus.

Kajzerica brez kvasa

Vsem, ki se izogibate kvasu, ta mesec premierno v Lidlovi pekarni ponujamo kajzerice, narejene brez uporabe kvasa. Zaradi bogate sestave polnozrnatih mok in semen so primerne za vse, ki želijo zaužiti nekaj zdravega, brez sklepanja kompromisov, ko pride do okusa.

Brezglutenski kruh

V Lidlovi pekarni vam od 1. marca premierno nudimo prvi brezglutenski kruh, ki je za vas vsak dan sveže pečen v trgovini. 

Ročno izdelan kruh odličnega okusa je še topel in dišeč postavljen na police.

Bio pirin kruh

Tokrat v naši ponudbi prvič predstavljamo bio kruh s sestavinamiiz kontrolirane ekološke pridelave. Naj vam tekne!

Koruzna štručka - januarska premiera

Štručkino zunanjost odlikuje zlatorumena skorijca, v notranjosti pa skriva mehko sredico. Navdušil vas bo koruzni okus pekovskega izdelka.

Želvica z orehi - decembrska premiera

Slastna decembrska pekovska premiera meseca vsebuje 7,5% orehov in 10%  ovsenih kosmičev. Odlična izbira za dober začetek dneva.

Rženi kruh - novembrska premiera

Rženi kruh je prijetnega in rahlo kiselkastega okusa. Sestavljen je kar iz
53 % ržene moke. Narejen je po klasičnem postopku, zato dolgo ostaja svež.

Rogljiček z orehovim nadevom - oktobrska premiera

Ravno prav hrustljava skorjica in sočna sredica prebudita spomine na babičino kuhinjo. Slasten nadev vsebuje kar 25 % orehov.

Slanik - septembrska premiera

Slanike preprosto vsi obožujemo, saj njihov okus spominja na brezskrbne poletne dni. Hrustljava skorjica, oblita s soljo, skriva mehko sredico, ki se kar stopi v ustih.

Kruhki so odlična priloga jedem z žara ali pa si ga privoščite kar tako.

Proteinski kruh - avgustovska premiera

V sodelovanju s Proteini.si ekskluzivno predstavljamo pirin mešani kruh, izdelan iz več vrst mok in nadvse bogat s semeni. Je vir beljakovin in več kot odlična izbira za zajtrk, malico ali po aktivnosti.

Ječmenova štruca - julijska premiera

Narejena iz ječmena, ki je eno najstarejših poznanih žit in je bilo vedno cenjeno. Ima obliko ječmenovega zrna in rustikalno hrustljavo skorjico. Okus je harmonična kombinacija kaljenih žit, ki se uporablja pri izdelavi najboljšega craft piva bogatega okusa. Kruh je prava poslastica, poln okusa, nežne in mehke sredice s hrustljavo skorjico, ki se kar stopi v ustih.

Piknik lepinja - junijska premiera

Prava družinska lepinja, ki jo odlikuje sočna in puhasta sredica. Značilen okus lepinje boste zaznali že ob pr vem grižljaju, dopolnjuje pa ga tanka, hrustljava skorja. Privoščite si jo na pikniku v dobri družbi, kjer lahko njen enkraten okus izboljšate še tako, da jo narežete na rezine, jih pokapljate z oljčnim oljem ter natrete z mediteranskimi začimbami in popečete na žaru.

Bombetkin trio - majska premiera

Okušajte povsem nove pekovske dobrote, ki smo jih v Lidlu Slovenija kreirali skupaj s pekovskimi mojstri najbolj priznanih pekarn. Tokrat vam premierno predstavljamo najnovejšo kreacijo pekarne Mlinotest, za katero smo prepričani, da bo navdušila tudi vas! 

Pletenko - aprilska premiera

Kruh s tremi oreščki je atraktivne pletene oblike, s katero prikazuje svoje bogato polnilo. Vsebuje kar 21 % oreščkov (orehov, mandljev in lešnikov) in je odličen vir antioksidantov ter drugih hranil. Privoščite si sočen kruh iz pirine moke, ržene moke in kosmičev ter uživajte brez slabe vesti!

Semenka - marčevska premiera

Hrustljava žemljica s semeni, ki ji preprosto ne morete reči ne. Poleg drugih semen vsebuje tudi laneno seme, ki predstavlja naravni vir nepogrešljivih omega 3 maščobnih kislin. Poskusite jo, preden bo pošla kot vroče žemljice.

Mandljev'c - februarska premiera

Naj vas navduši posebna pekovska kreacija z mandlji, ki je zaradi visokega deleža ovsenih kosmičev odličen vir vlaknin. Ovseni kosmiči povrh tega poskrbijo, da ta hlebček ostane dlje časa svež. Tako ni podaljšana le svežina, pač pa tudi užitek.

D’ kruh - januarska premiera

Izjemen polnozrnat mešani hlebček je vir vlaknin, ima dodan vitamin D ter bogato mešanico semen, ki dopolnjujejo okus in hranljivost izdelka. Dodana chia in lanena semena so naraven vir omega 3 maščobnih kislin. Tako dober, da mu lahko preprosto rečete d’ kruh!

Odlična kakovost

 • Best Buy

  V najnovejši neodvisni raziskavi Best Buy Award, ki jo izvaja ugledna organizacija ICERTIAS s sedežem v Švici, so kupci Lidlu Slovenija namenili ugledno priznanje Best Buy za sveže pekovske izdelke. Potrdili so, da Lidl Slovenija s svojo ponudbo pekovskih izdelkov predstavlja najboljše razmerje med ceno in kakovostjo.

 • Kupci potrjujete vrhunsko kakovost Lidlove pekarne

  Kupci ste s svojmi glasovi potrdili, da si Lidlova ponudba pekovskih izdelkov zasluži medaljo QUDAL. Zmagovalno odličje QUality meDAL temelji na mednarodnih standardih švicarske organizacije ICERTIAS. Nosijo ga lahko le tisti izdelki ali storitve, ki so jim potrošniki  v posebni raziskavi QUDAL - Quality - DEEPMA izkazali največje zaupanje v njihovo kakovost in jih postavili na prvo mesto v kategoriji.

 • Potrjena kakovost

  V največji slovenski raziskavi kakovosti** je kar 95 % vprašanih potrdilo kakovost Lidlovih izdelkov v kategoriji kruh in pecivo.

  **Javnomnenjska raziskava je potekala od 21. 3. 2018 do 24. 4. 2018. Raziskavo, v kateri je 5.600 sodelujočih,  starih med 15 in 65 let, testiralo 247 izdelkov, je opravila raziskovalna hiša Ipsos.

 • Dokazana odlična kakovost

  Gospodarska zbornica Slovenije je za odlično kakovost kruha in pekovskih izdelkov za leto 2020 podelila zlata priznanja za kar 31 naših izdelkov!

Dokazana odlična kakovost

Dokazana odlična kakovost - Gospodarska zbornica Slovenije je za odlično kakovost kruha in pekovskih izdelkov za leto 2020 podelila zlata priznanja za kar 31 naših izdelkov!

Zlata priznanja so dokaz izvrstne kakovosti izdelkov, ki jih za naše kupce skrbno oblikujemo skupaj s priznanimi slovenskimi proizvajalci.

Še naprej se bomo trudili, da vam bomo zagotavljali najboljše izdelke po ugodni ceni.

Bogata ponudba

V Lidlovi pekarni nudimo več kot trideset vrst sveže pečenega hrustljavega kruha, pekovskega in sladkega peciva, klasične slovenske krušne izdelke (bela štruca, žemlja, Martinov, Jelenov in koruzni kruh).

Tradicionalne svetovne uspešnice (različne vrste baget, ciabatta, masleni rogljiček), pa tudi tiste posebne, ki jih v takšni obliki najdete le pri nas (sirova štručka, štručka s hrenovko, orehova potička), bodo zagotovo navdušile še tako zahtevne ljubitelje pekovskih izdelkov.

Naš navdih ste vi

Ker se navade in okusi stalno spreminjajo, ponudbo v Lidlovi pekarni vseskozi prilagajamo, dopolnjujemo in izboljšujemo, pri tem pa v veliki meri upoštevamo tudi želje in predloge naših kupcev.

Potrjeno najboljši v svežini!

V raziskavi Brand Tracker, ki jo je avgusta 2019 za podjetje Lidl Slovenija izvedla neodvisna raziskovalna hiša IPSOS, je bilo vključenih 807 anketirancev. Anketirance* so povprašali, kako so zadovoljni s svežino kruha pri različnih slovenskih trgovcih (Mercator, Spar, E. Leclerc, Hofer, Lidl, Eurospin, Tuš in Jager).

Raziskava je pokazala, da ima Lidl Slovenija na področju svežine kruha med vsemi trgovci največji delež zadovoljnih kupcev. S ponosom lahko povemo, da je kar 78 % anketirancev odgovorilo, da so s svežino kruha najbolj zadovoljni pri Lidlu Slovenija.

Hvala, dragi kupci, za potrditev, da smo najboljši v svežini kruha!

* V raziskavi so bili zajeti anketiranci, ki so pri posameznem trgovcu kupovali v zadnjih 3 mesecih.