Prvovrstni siri

Najboljša izbira vseh vrst sira!

V Lidlu imamo radi sir, zato smo v izbranih trgovinah za vas pripravili pestro ponudbo prvovrstnih sirov raznolikih oblik in odlik. Svoje brbončice lahko razvajate s tradicionalnimi ali pa nekoliko bolj eksotičnimi vrstami sirov, prav vse pa zaznamuje vrhunska receptura, edinstvena aroma ter bogat okus. Zato ne odlašajte in se odpravite na gurmansko popotovanje po deželah sira - od klasične Italije, legendarne Francije pa vse do nepogrešljive Švice. Ne glede na to, kateri sir vas bo najbolj navdušil, si ga lahko privoščite kot samostojen prigrizek ali kot obogatitev vaših kulinaričnih mojstrovin. Prepričani smo, da po obisku Lidlovega kotička sirov besedice sir ne boste več vzklikali zgolj med fotografiranjem.

Preverite, v katerih trgovinah najdete izbrane prvovrstne sire:

Blu Fou poltrdi sir

Blu Fou poltrdi sir

Klasični sir z modro plesnijo in čudovito kremno konsistenco iz francoske regije Auvergne. Modra plesen, imenovana tudi »penicillium roqueforti«, je odgovorna za njegovo izrazito aromo. Kulinarični nasvet: Odlično se ujema s penečimi vini!

Nizozemski sir

Nizozemski sir

Mediteranski zeliščni sir ima izrazit okus po italijanskih zeliščih. Ker vsebuje paradižnik, črne olive in baziliko, je prava paša za oči.

Sir z rdečo mažo

Sir z rdečo mažo

Sir, izdelan iz pasteriziranega senenega mleka, ki je nežno začinjen, njegova tekstura pa je kremasta in čvrsta.

Sirni namaz z orehi

Sirni namaz z orehi

Orehova torta ima blagi okus po orehih in je obogatena s pravimi orehovimi jedrci. Sir se zaradi svoje mehke, kremaste teksture kar raztopi v ustih.

Tiroler Adler trdi sir

Tiroler Adler trdi sir

Trdi sir iz pasteriziranega kravjega mleka, ki ima aromatičen in močan okus. Z gladko teksturo in prijetnim okusom, ki nekoliko spominja na parmezan.

Pecorino Italijanski trdi sir

Pecorino Italijanski trdi sir

Tradicionalni italijanski trdi sir iz ovčjega mleka, ki navduši z močnim okusom. Značilna zrnata tekstura mu daje prav poseben karakter.

Sir Gavda

Sir Gavda

Ta sir gavda je narejen izključno iz kozjega mleka in prepriča s svojim značilnim okusom ter posebno aromo. Zaradi svoje kremaste, nežno topljive teksture, ima posebej prijetno konsistenco.

Le Gruyere trdi sir

Le Gruyere trdi sir

Švicarski sir iz kravjega mleka, zorjen 10 mesecev. Trdi sir z značilnim močnim in ostrim okusom, podprt s sadnimi aromami.

Sir s sivko

Sir s sivko

S svojo vijolično barvo privablja poglede na prav vsaki sirni plošči! Prav tako intenziven je okus po sivki, ki zaradi naravnega 4-tedenskega zorenja preseneti z intenzivnim okusom.

Sir z orehi in whiskyjem

Sir z orehi in whiskyjem

Vrhunska kompozicija hrustljavih orehov in finega viskija, združena v slastnem siru. Z okusom po kozarcu viskija in aromo grozdja ter drugega sadja.

Topljeni sir s črnim poprom

Topljeni sir s črnim poprom

Sir s posebej kremasto konsistenco in posipom s črnim poprom prepriča s svojim ostrim, začinjenim okusom.

Appenzeller švicarski sir

Appenzeller švicarski sir

Sir Appenzeller je znan švicarski trdi sir z značilnim pikantnim okusom. Ima nežno, mehko sredico in navdušuje s svojo rdečkasto-rjavo skorjo.

Sir s papriko in česnom

Sir s papriko in česnom

Sir z baziliko

Sir z baziliko

Nizozemski kremasti sir ne navdušuje le z barvo, temveč tudi z intenzivnim okusom pesta iz bazilike.