Prvovrstni siri

Najboljša izbira vseh vrst sira!

V Lidlu imamo radi sir, zato smo v izbranih trgovinah za vas pripravili pestro ponudbo prvovrstnih sirov raznolikih oblik in odlik. Svoje brbončice lahko razvajate s tradicionalnimi ali pa nekoliko bolj eksotičnimi vrstami sirov, prav vse pa zaznamuje vrhunska receptura, edinstvena aroma ter bogat okus. Zato ne odlašajte in se odpravite na gurmansko popotovanje po deželah sira - od klasične Italije, legendarne Francije pa vse do nepogrešljive Švice. Ne glede na to, kateri sir vas bo najbolj navdušil, si ga lahko privoščite kot samostojen prigrizek ali kot obogatitev vaših kulinaričnih mojstrovin. Prepričani smo, da po obisku Lidlovega kotička sirov besedice sir ne boste več vzklikali zgolj med fotografiranjem.

inline siri

Preverite, v katerih trgovinah najdete izbrane prvovrstne sire:

Zemljevid

 • Blu Fou poltrdi sir

  Klasični sir z modro plesnijo in čudovito kremno konsistenco iz francoske regije Auvergne. Modra plesen, imenovana tudi »penicillium roqueforti«, je odgovorna za njegovo izrazito aromo. Kulinarični nasvet: Odlično se ujema s penečimi vini!

 • Nizozemski sir

  Mediteranski zeliščni sir ima izrazit okus po italijanskih zeliščih. Ker vsebuje paradižnik, črne olive in baziliko, je prava paša za oči.

 • Sir z rdečo mažo

  Sir, izdelan iz pasteriziranega senenega mleka, ki je nežno začinjen, njegova tekstura pa je kremasta in čvrsta.

 • Sirni namaz z orehi

  Orehova torta ima blagi okus po orehih in je obogatena s pravimi orehovimi jedrci. Sir se zaradi svoje mehke, kremaste teksture kar raztopi v ustih.

 • Tiroler Adler trdi sir

  Trdi sir iz pasteriziranega kravjega mleka, ki ima aromatičen in močan okus. Z gladko teksturo in prijetnim okusom, ki nekoliko spominja na parmezan.

 • Pecorino Italijanski trdi sir

  Tradicionalni italijanski trdi sir iz ovčjega mleka, ki navduši z močnim okusom. Značilna zrnata tekstura mu daje prav poseben karakter.

 • Sir Gavda

  Ta sir gavda je narejen izključno iz kozjega mleka in prepriča s svojim značilnim okusom ter posebno aromo. Zaradi svoje kremaste, nežno topljive teksture, ima posebej prijetno konsistenco.

 • Sir s figami

  Sir s figami je tradicionalni španski sir za rezanje, ki je v Nemčiji obogaten s figami. Fige se s svojim sladkim, sadnim okusom odlično ujemajo z blago aromo sira. Zaradi njegove mehke, kremne teksture pa je uživanje tega sira posebno doživetje.

 • Le Gruyere trdi sir

  Švicarski sir iz kravjega mleka, zorjen 10 mesecev. Trdi sir z značilnim močnim in ostrim okusom, podprt s sadnimi aromami.

 • Aromatičen poltrdi sir

  Aromatičen sir polnega okusa z rahlo pikantno noto, ki ga krasijo barvni cvetni listi.

 • Sir s sivko

  S svojo vijolično barvo privablja poglede na prav vsaki sirni plošči! Prav tako intenziven je okus po sivki, ki zaradi naravnega 4-tedenskega zorenja preseneti z intenzivnim okusom.

 • Sir z orehi in whiskyjem

  Vrhunska kompozicija hrustljavih orehov in finega viskija, združena v slastnem siru. Z okusom po kozarcu viskija in aromo grozdja ter drugega sadja.