Najboljša izbira vseh vrst sira!

V Lidlu imamo radi sir, zato smo v izbranih trgovinah za vas pripravili pestro ponudbo prvovrstnih sirov raznolikih oblik in odlik. Svoje brbončice lahko razvajate s tradicionalnimi ali pa nekoliko bolj eksotičnimi vrstami sirov, prav vse pa zaznamuje vrhunska receptura, edinstvena aroma ter bogat okus. Zato ne odlašajte in se odpravite na gurmansko popotovanje po deželah sira - od klasične Italije, legendarne Francije pa vse do nepogrešljive Švice. Ne glede na to, kateri sir vas bo najbolj navdušil, si ga lahko privoščite kot samostojen prigrizek ali kot obogatitev vaših kulinaričnih mojstrovin. Prepričani smo, da po obisku Lidlovega kotička sirov besedice sir ne boste več vzklikali zgolj med fotografiranjem.

Preverite, v katerih trgovinah najdete izbrane prvovrstne sire:

Blu Fou Poltrdi sir s plemenito plesnijo

BLU FOU POLTRDI SIR

Klasični sir z modro plesnijo in čudovito kremno konsistenco iz francoske regije Auvergne. Modra plesen, imenovana tudi »penicillium roqueforti«, je odgovorna za njegovo izrazito aromo. Kulinarični nasvet: Odlično se ujema s penečimi vini!

Topljeni sir s črnim poprom

TOPLJENI SIR S ČRNIM POPROM

Sir s posebej kremasto konsistenco in posipom s črnim poprom prepriča s svojim ostrim, začinjenim okusom.

Sir z orehi in whiskeyjem

SIR Z OREHI IN WHISKYJEM

Vrhunska kompozicija hrustljavih orehov in finega viskija, združena v slastnem siru. Z okusom po kozarcu viskija in aromo grozdja ter drugega sadja.

Old Amsterdam starana gavda

OLD AMSTERDAM STARANA GAVDA

Nizozemska gavda iz pasteriziranega kravjega mleka ima močan, pikanten okus. Zorjena je 8 mesecev in vas bo navdušila z njenim značajem.

Pecorino italijanski trdi sir

PECORINO ITALIJANSKI TRDI SIR

Tradicionalni italijanski trdi sir iz ovčjega mleka, ki navduši z močnim okusom. Značilna zrnata tekstura mu daje prav poseben karakter.

Nizozem. sir na medit.način

SIR NA MEDITERANSKI NAČIN

Mediteranski zeliščni sir ima izrazit okus po italijanskih zeliščih. Ker vsebuje paradižnik, črne olive in baziliko, je prava paša za oči.

Sirarstvo Pirnat

SIRARSTVO PIRNAT - SIR SEDVAR

Slovenski kmečki sir, ki je izdelan po hišnem receptu, vas bo navdušil s sladko-pikantnem okusom. Zorjen je 3 mesece.

Kozji sir Gavda

SIR GAVDA

Ta sir gavda je narejen izključno iz kozjega mleka in prepriča s svojim značilnim okusom ter posebno aromo. Zaradi svoje kremaste, nežno topljive teksture, ima posebej prijetno konsistenco.

Sir s papriko in česnom

SIR S PAPRIKO IN ČESNOM

Nizozemski sir pripravljen iz pasteriziranega kravjega mleka ima pikanten pekoč okus.

Sir z baziliko

SIR Z BAZILIKO

Nizozemski sir ima intenziven okus pesta in bazilike. Aromatičen okus sira je izdelan iz pasteriziranega kravjega mleka.

Le Gruyere Švicarski trdi sir

LE GRUYERE TRDI SIR

Švicarski sir iz kravjega mleka, zorjen 10 mesecev. Trdi sir z značilnim močnim in ostrim okusom, podprt s sadnimi aromami.

Sirni namaz z orehi

SIRNI NAMAZ Z OREHI

Orehova torta ima blagi okus po orehih in je obogatena s pravimi orehovimi jedrci. Sir se zaradi svoje mehke, kremaste teksture kar raztopi v ustih.

Zelene Doline Käsetheke Seneni sir

ZELENE DOLINE - SENENI SIR

Osnova za Seneni sir je seneno mleko, ki je najbolj tradicionalna oblika pridelave mleka in obuja tradicijo naših dedov in babic. Seneni sir Zelene Doline odlikuje poln aromatičen okus.